Wat is een ‘goede’ website?

Wouter Dorissen

Geschreven door

Wouter Dorissen
27/11/2018

Wat is een website zonder bezoekers?

Een goede website maken is moeilijk, maar mensen naar je website leiden, is nog moeilijker. Gaat je doelgroep op je afkomen als een kind op een suikerspinkraam op de kermis? Dat is alleszins de bedoeling!

Weet waarvoor je website dient!

Je website staat online, well done! Om een goede website online te kunnen plaatsen, gebruik je best je rationele kant. Waar dient je website voor? Is het je visitekaartje? Deel je informatie met je bezoekers? En wat gebeurt er met ze? Ga je ze converteren naar leads?

Houd je van sappige leads? Zorg dan zeker voor een duidelijke call to action. Deze verleidende knoppen zijn de sleutel tot het succes van je online onderneming. Het gaat als volgt: je bezoeker klikt, vult zijn/haar gegevens in en jij neemt contact op. Dan ligt de bal in jouw kamp. Sell, sell sell!

Optimaliseer de vindbaarheid van je website

Je website moet zichtbaar worden. Maar hoe begin je daar aan? SEO natuurlijk! Ooit van gehoord? Beter bekend als search engine optimization. Of in het nederlands: zoekmachine optimalisatie.

SEO zorgt ervoor dat je website zó goed is, dat Google (bijna) verplicht is om deze op de eerste pagina te ranken. Dan moet hij wel écht goed zijn. Hulp nodig? Stuur een mailtje!

Niet enkel SEO dient om goed zichtbaar te zijn. SEA is ook een grote troef bij het online vinden van een website. SEA zijn de advertenties van Google. Wil je meer weten over SEA? Lees dan: waarom je het moet gebruiken!

Maak je website aantrekkelijk

Een bezoeker zoekt oplossingen. Misschien heb jij wel de ideale oplossing. Dat kan best zijn, maar dateert je website uit ‘de jaren stillekes’? Vergeet het. Je bezoeker is al weg, vooraleer hij ziet dat je aanbod hem kan helpen. Een bezoeker zal binnen de drie seconden bepalen of hij zal blijven of niet. Een mooi design is dus key!

Een goede website ziet er op je smartphone even mooi uit als op je computer

Je website wordt bezocht door miljoenen smartphoneverslaafden. Hieronder valt ook jouw doelgroep. Dagelijks worden duizenden zoekopdrachten via dat kleine schermpje uitgevoerd. Om hen een mooi overzicht te bieden moet je website aangepast worden naar het juiste formaat. Wees niet bang! Bijna elke website kan mobielvriendelijk gemaakt worden. De dag van vandaag wordt er meer via de gsm gesurft, dan via de pc!

Het is een hele boterham hè? Maak je geen zorgen, je staat er niet alleen voor. We willen graag met je samenzitten om je wensen te bespreken en een lekkere koffie te drinken!

Wekelijks hapklare tips ontvangen?Benieuwd naar een eigen project?

Laten we kennismaken