Days
Hours
Minutes
Seconds

Metabo: nothing Yungo can’t video

Metabo is een Duits merk van kwaliteitsvolle elektrische gereedschappen dat zich op de internationale markt richt. Het zocht een sterke partner om zijn merkbekendheid bij te schaven én een ruimer doelpubliek aan te boren. Een ideale (TikTok)klus voor Yungo!

Uitdaging

Extra uitstraling
Verruiming doelpubliek

Onze oplossing

Brand concept
Videocampagnes

Resultaten

Brand awareness
Brand recognition

Brand recognition

Yungo startte met zijn Social Media Booster een digitaal traject om van Metabo een leading brand in de sector te maken. Eerst ontwikkelden we een doordachte langetermijnstrategie waarbij we vooral inzetten op de consument van de toekomst. Zo leggen we een fundament voor een toenemende vraag naar Metabo-tools van onderuit de markt. Het doel daarvan is de brand recognition en brand recall te vergroten en ervoor zorgen dat Metabo het voorkeursmerk wordt van zowel particuliere consumenten als professionelen. Hoe we dat praktisch aanpakten? Daarvoor haalden we onze beste DIY-skills boven, lees: Digital Is Yungo.

We ontwikkelden een geslepen contentstrategie met de Metabo-tools in de hoofdrol en bedachten het ijzersterke concept ‘Metabo, nothing you can’t do’. Met die rode draad produceerden we een reeks korte, ludieke video’s op waarin de tools van Metabo werkelijk álles aankunnen: milkshake maken, brood snijden én zelfs muziek maken. 

Daarmee zetten we een geslaagde TikTok-campagne op. Het concept sloeg enorm aan en zorgde op twee maanden tijd voor enkele virale TikTok-video’s met tot 152.000 views op één video, meer dan 1800 nieuwe TikTok-volgers, bijna 10.000 likes en een stijgende traffic naar de Metabo-website. De video’s werden zelfs tot in de USA en Saudi-Arabië opgepikt.

Met dit alles maakten we Metabo top-of-mind, creëerden een positieve associatie met het merk én toonden we op een vrijblijvende manier het Metabo-gamma. Klus meer dan geklaard dus! En dat vonden ze ook bij Metabo. Want ondertussen werden ze vaste Yungo-klant en staan er al heel wat nieuwe Metabo-projecten in de steigers.

Klaar om te pionieren?

Laten we samen baanbreken. Ontdek snel tijdens een kort kennismakingsgesprek hoe wij ook jouw onderneming kunnen vooruitstuwen.