Days
Hours
Minutes
Seconds

Social media: zo sta je tactisch beter in de match

Je hoort het wel vaker: als je met je onderneming online niet aanwezig bent, overleef je niet. Sterker nog, dan besta je niet. Klinkt extreem, toch is het vandaag waarheid. De bal verplaatst zich meer en meer richting online en zet offline haast buitenspel. Social media is daarbij hét middel bij uitstek om je doelgroep te bereiken, in welke sector je onderneming zich ook bevindt. Tenminste, als je het juist aanpakt. Anders is het net als twee man het veld opsturen en toch verwachten de match te winnen. Wil je weten hoe je op een doordachte manier het veld verovert? Let’s play ball.

Ben je aanwezig op het veld?

Boem, je social media kanalen zijn aangemaakt. Nu is het tijd om te tonen wat je te bieden hebt! Net zoals tijdens een match is goed doordacht te werk gaan dé manier om je doel te bereiken. Achter elke social media post of advertentie zit een doordachte strategie verscholen.

Hoe begin je aan die strategie? Wel, leer de krachten van je eigen team kennen, ontdek de zwaktes van je tegenstanders en doe het voor de fans. Anders gezegd: Wat zijn de sterktes van jouw onderneming, wat zijn de zwaktes van je concurrenten en wie is je doelgroep? Analyseer, interpreteer én leer. Eens je het veld én alle obstakels volledig in het vizier hebt kan je aan de slag met het uitbouwen van je tactiek.

De aftrap

Alvorens je als een woesteling begint te posten en promoten, is het belangrijk om goed na te denken over wat je wil bereiken. Ga je recht op je doel af, of passeer je doordacht langs de flanken? Je kiest beter voor dat laatste.

Maak een diepgaande doelgroepenanalyse en ontdek hoe je jouw buyer persona’s op een effectieve manier kan bereiken. Hoe oud is je doelgroep? Op welke kanalen zit je doelgroep? Wat vindt je doelgroep belangrijk? Zoek raakvlakken tussen je product en je doelgroep en creëer content die hen aanspreekt. Met interessante blogs en toffe posts kom je al een heel eind. Bied gratis waarde in ruil voor aandacht!

Passenspel

Je gaat natuurlijk niet enkel voor de deelname, je gaat voor de winst. Wat zijn jouw sterktes? Gooi ze in de strijd! Publiceer content die de USP’s van je merk uitspelen en overtuig je doelgroep. Blijf, net zoals op het veld, altijd positief! Een arrogant team, telt weinig supporters. Hoe meer onderscheidende content, hoe luider het geroep én hoe groter de kans op scoren.

Scoren

Na een overtuigend passenspel ben je eindelijk klaar voor de doelpoging! Een laatste assist zorgt ervoor dat je keurig kan scoren. Geef je doelgroep dus nog een laatste duwtje in de rug. Explainer videos en positieve testimonials trekken je doelgroep zo over de streep.

Nabespreking in de kleedkamer

Na elke match ontdek je nieuwe kansen en mogelijkheden die je kan toepassen in de volgende wedstrijd. Online marketing is een continue leerproces dat blijft evolueren. De trainer onthoudt altijd de sterktes en zwaktes van het eigen én andere team. Verder houdt hij altijd de wil van de supporters in het oog. Klaar voor de aftrap?

Op zoek naar een online marketingpartner?

Op een enthousiaste en transparante manier gaan we samen aan de slag. We verdiepen ons in je onderneming en stellen drie centrale vragen:

Om deze vragen te beantwoorden bepalen we de doelgroepen/persona’s, hun kenmerken en de customer journey die leidt tot een aankoop of andere gewenste actie. Zodra we voldoende kennis hebben verzameld stellen we een effectieve en creatieve online strategie op die je doelgroep volledig door de funnel loodst. Tot slot wordt vastgesteld welk budget nodig én beschikbaar is.

Waarom kies je voor Yungo?

Yungo staat voor een doelgerichte hands-on aanpak met de nodige creativiteit en innovativiteit. Door middel van een transparante samenwerking krijg je een duidelijk overzicht van je online marketingactiviteiten en hoe deze het behalen van je doelstellingen ondersteunen.

Laten we samen de handen in elkaar slaan en een scherpe digitale marketing strategie ontwikkelen die je bedrijf exponentieel doet groeien. Wij staan al klaar om van start te gaan! Jij ook?