fbpx

Online Strategie

Een online strategie op maat van jouw onderneming!

Digitale marketing is onmisbaar in het huidige digitale tijdperk. Het is een krachtig middel om nieuwe klanten te bereiken. De bedoeling is dat je een relatie opbouwt met je doelgroep door aanwezig te zijn op het juiste kanaal, op het juiste moment. Maar hoe doe je dat?

Een online strategie met focus op groei

Een goed digitaal marketingplan zorgt ervoor dat je bedrijf strategisch zal groeien door middel van gestructureerde online communicatie. Het marketingplan creëert een balans tussen de boodschap, de doelgroep die je wil bereiken en de kanalen die hier het meest effectief voor zijn. Hierbij wordt steeds rekening gehouden met de fase van de customer journey waarin je doelpubliek zit. Deze aanpak wordt mogelijk gemaakt door ons strategisch uitgewerkt full-funnel model. Dit model stelt ons in staat om de juiste mediamix te creëren, gekoppeld aan een kostenefficiënt beleid.

Een full-funnel model, wat is dat?

Aan de basis van elke online strategie die wij ontwikkelen ligt het full-funnel model.
Dat wil zeggen dat we een plan uitwerken gericht op de gehele funnel die een prospect doorloopt. Deze ‘funnel’ bestaat uit 3 fases voordat men effectief klaar is om te converteren naar klant. In elke fase heeft de communicatie een specifiek doel:

Awareness

Tijdens de eerste fase heeft de communicatie twee doelstellingen:

  1. Bewustzijn creëren rond het bestaan van je merk en de naamsbekendheid vergroten.
  2. Je doelgroep bewust maken van een probleem. In dit geval helpt de communicatie om het probleem te definiëren en een naam te geven. Op deze manier kan je product of dienst in de volgende fase als oplossing aangeboden worden.

Consideration

In deze fase zal je doelgroep afwegen welk merk de juiste oplossing is voor het probleem. Het is dus belangrijk dat je een positief gevoel opwekt ten opzichte van je merk en je USP’s uitspeelt.

Decision

Het doelpubliek activeren om over te gaan tot een aankoop.

Yungo: jouw partner in digitale marketing

Wij zijn je persoonlijke partner in het uitwerken van een digitaal marketingplan dat gericht is op het behalen van de doelstellingen van jouw bedrijf. We adviseren, bedenken én implementeren digitale plannen op ieder niveau, steeds met het oog op de korte- en langetermijndoelstellingen. Op deze manier bekomen we een realistische strategie met de focus op een constante groei van je bedrijf.

Hoe gaan we te werk?

Op een enthousiaste en transparante manier gaan we samen aan de slag. We verdiepen ons in je onderneming en stellen drie centrale vragen:

  1. Wat is de huidige positie in de markt van je onderneming?
  2. Wat zijn de ambities en doelstellingen van je onderneming?
  3. Hoe gaan we van de huidige positie in de markt naar de gewenste positie?

Om deze vragen te beantwoorden bepalen we de doelgroepen/persona’s, hun kenmerken en de customer journey die leidt tot een aankoop of andere gewenste actie. Zodra we voldoende kennis hebben verzameld stellen we een effectieve en creatieve online strategie op die je doelgroep volledig door de funnel loodst. Tot slot wordt vastgesteld welk budget nodig én beschikbaar is.

Waarom kies je voor Yungo?

Yungo staat voor een doelgerichte hands-on aanpak met de nodige creativiteit en innovativiteit. Door middel van een transparante samenwerking krijg je een duidelijk overzicht van je online marketingactiviteiten en hoe deze het behalen van je doelstellingen ondersteunen.

Laten we samen de handen in elkaar slaan en een scherpe digitale marketing strategie ontwikkelen die je bedrijf exponentieel doet groeien. Wij staan al klaar om van start te gaan! Jij ook?

Een woordje van onze klanten

Een woordje van onze klanten

Direct contact