fbpx

Content marketing

Een connectie creëren met je doelpubliek door de juiste boodschap op het juiste moment te versturen

Content marketing stelt je in staat om consistent aanwezig te zijn op het juiste moment met de juiste boodschap. Hierdoor kan je een emotionele connectie creëren met je doelpubliek en je onderscheiden van je concurrenten. Op deze manier bouw je een duurzame relatie op met je doelpubliek. Je kan het aantal clicks, views en conversies tot in detail analyseren. Op deze manier zal je relevante touchpoints opmerken en ontdekken wat echt werkt bij je doelgroep

 

Wat is content marketing?

Content marketing draait rond het creëren en verspreiden van waarde. Dit doe je door relevant en consistent te communiceren. Zo kan je waardevolle relaties opbouwen met je doelgroep en je klantloyaliteit maximaliseren.

 

Meer dan content creatie

Bij content marketing ligt de focus uiteraard op de inhoud, maar ook de timing waarop je de content verspreid en de doelgroep is van belang. Stel je voor, je wil graag een nieuwe fitness voor vrouwen promoten. Twee vrouwen, beide in jouw doelgroep, kunnen alsnog reageren op aangepaste communicatie. Zo wil de ene bijvoorbeeld graag afvallen terwijl de andere gaat fitnessen omdat ze spiermassa wil creëren. Het is dus van groot belang om persona’s en bijhorende customer journey’s te creëren zodat je effectief kan communiceren én triggeren. Als je het zo leest klinkt het logisch, toch wordt het veel te vaak vergeten. Je content kan nog zo interessant en waardevol zijn, als je het laat zien aan de verkeerde persoon gaat er heel wat moeite én geld verloren.

Hoe gaan we te werk?

De aanpak van Yungo is gebaseerd op ons full-funnel model. Dat wil zeggen dat we een plan creëren op basis van de drie fases waar elke prospect doorheen gaat voor hij converteert tot klant.

We werken stapsgewijs een doeltreffend content marketingplan uit:

  • We definiëren de doelgroep en de daarbij horende persona’s en customer journey’s
  • We bespreken realistische lange- en kortetermijndoelstellingen
  • Er wordt een creatief concept voorgesteld dat past binnen de identiteit van het bedrijf
  • We stellen een strategisch en inhoudelijk contentplan op
  • We monitoren nauwlettend de KPI’s en sturen bij waar nodig

Onze ervaring en expertise helpt je van A tot Z. Van doelgerichte brainstormsessies en creatieve workshops tot het opstellen van het strategisch content marketingplan en de operationele uitvoering ervan.

Waarom kies je voor Yungo?

De ambitie van jouw bedrijf is ons focuspunt is van begin tot eind. We denken actief mee en spelen kort op de bal zodat we ten allen tijde een hoge ROI kunnen nastreven

Klaar om op te vallen? Yungo werkt een content marketingplan uit dat jouw merk écht op de kaart zet!

Een woordje van onze klanten

Een woordje van onze klanten

Direct contact